“Kardeşlik ve Paylaşmanın Bereketi”olan aşure geleneği bu yılda devam etti.

Sungurlu belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure programını gerçekleştirdi.
Cuma namazından sonra Atatürk meydanında düzenlenen programa İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel,Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner,İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş,İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı,İl Genel Meclis Üyesi Celal Güngör,İYİ Parti Sungurlu İlçe Başkanı Fazlı Koçak ve ve yönetim kurulu üyeleri,Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu üyeleri,belediye başkan yardımcıları,belediye meclis üyeleri,sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Şahiner,”Böyle günler vatandaşlar arasında kardeşliği pekiştirmek ve kuvvetlendirmek için önemli bir fırsattır. Aşure Gününde yardımlaşma ve kardeşlik, bizim geçmişimizde hep ön plana çıkmıştır, böyle olmaya da devam edecektir. Böyle günleri fırsat bilerek yardımlaşmaya önem verip, birliğimizi ve dirliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Tüm vatandaşlarımızın geçmişten bugüne birçok önemli olayın meydana geldiği Aşure Ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Kuranı kerim tilavetinin arkasından hazırlanan aşureler Protokol üyeleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Önceki Aşure Geleneği Devam Ettirildi